Voortgezet onderwijs

Scholen kunnen gebruik maken van producten en diensten van Bibliotheek Oosterschelde en van de Onderwijsbibliotheekdienst.

Via deze website vind je de totale dienstverlening in één gezamenlijk overzicht zodat je gemakkelijk kan vinden wat de bibliotheek jouw leerlingen te bieden heeft. Bibliotheek Oosterschelde en de Onderwijsbibliotheekdienst kennen ieder een eigen abonnementsvorm. Er wordt ook apart gefactureerd.

Bibliotheek Oosterschelde: een pas per vakgroep 

Een pas per vakgroep voor het lenen van materialen bij de bibliotheek/bibliobus in de buurt.  De school houdt de pas in zijn beheer.

  • 30 boeken per pas per keer
  • de uitleentermijn is 6 weken, 6 weken verlengen
  • zelf boeken uitzoeken
  • reserveren en uitlenen kan bij elke bibliotheek en bibliobus in Zeeland
    (max. 5 boeken per pas)

 

Abonnement Onderwijsbibliotheekdienst

Voor scholen voor voortgezet onderwijs in Zeeland die gebruik willen maken van de dienstverle­ning van de onderwijsbibliotheekdienst (OBD) geldt een abonnement per schooljaar. Het tarief wordt bepaald op basis van het aantal leerlingen van de schoollocatie. Tarieven schooljaar 2016-2017:

Aantal leerlingen

Tot 250

Tot 500

Tot 750

Tot 1000

Tot 1250

Tot 1500

1500+

Abonnement

€ 49,-

€ 55,-

€ 67,-

€ 79,-

€ 93,-

€ 105,-

€ 117,-

 

Wat kun je met een abonnement Onderwijsbibliotheekdienst

  • Je kunt collecties lenen. Je geeft aan voor welke klassen en hoeveel boeken je wilt hebben.  De collectie wordt voor je gemaakt.  Je hebt er zelf geen omkijken naar.
    De leentarieven staan vermeld bij de beschrijvingen op deze website. Je kunt de materialen afhalen in een bibliotheek in de buurt.
  • Binnen een abonnement op de OBD is per schooljaar één adviesgesprek over de schoolmediatheek op school gratis.